MegosztásA 2D-s CAD rajzokat megoszthatjuk a felhőben is. A kollégáknak nincs szükségük regisztrációra, se AutoCAD alapú termékre a rajzok megtekintéséhez, csak egy böngésző kell.

Autodesk Design ReviewAz ingyenes Autodesk® Design Review szoftver használatával egyszerűen együttműködhet munkatársaival és ügyfeleivel, és digitalizálhatja a papíralapú folyamatot. Megjegyzések, vázlatok, méretek, szövegek és pecsétek segítségével ellenőrizheti és jelölésekkel láthatja el a DWG™-, DWF™- és PDF-fájlokat.

Autodesk SeekAz Autodesk® Seek webes szolgáltatással termékspecifikációkat és tervfájlokat érhet el az interneten. A keresést a weben és az AutoCAD LT 2D rajzolószoftveren belül is elvégezheti, a talált elemeket pedig közvetlenül az AutoCAD LT 2D rajzokba töltheti le. Saját AutoCAD LT tartalmait feltöltheti az Autodesk Seek weboldalra, amelyeket így megoszthat a Seek közösség többi tagjával is.

Beépített PDF-kimenetKözvetlenül az AutoCAD LT szoftverből tehet közzé, nyomtathat és exportálhat kiváló minőségű PDF-fájlokat. A rajzban található TrueType® betűtípust a program szövegként exportálja, lehetővé téve a szöveg kiemelését és másolását, valamint a keresést a PDF-megtekintőben.

DesignCenterA DesignCenter™ lehetővé teszi, hogy a számítógépén, a vállalati hálózaton vagy az interneten található rajzokhoz, blokkokhoz, fóliákhoz és egyéb tartalmakhoz hozzáférjen. A talált elemeket egyszerű húzással beszúrhatja az aktuális rajzba.

e-KüldeményAz e-Küldemény segítségével biztonsággal küldhet elektronikus rajzkészleteket. Az e-Küldemény használatával létrehozott küldeménycsomagok automatikusan tartalmazzák az összes kapcsolódó függő fájlt, például a külső referenciákat és betűtípusfájlokat, csökkentve annak valószínűségét, hogy bizonyos információk kimaradjanak.Külső referenciákHa külső referenciákat (DWG™-, DWF™-, DWFx-, DGN-, PDF- vagy képfájlok) csatol az aktuális rajzhoz, anélkül jeleníthet meg információkat több rajzban, hogy ezzel növelné a fájl méretét. Amikor külső referenciával ellátott fájlt frissít, akkor a változások a befogadó rajzban is meg fognak jelenni. A külső referenciák használatával koordinálhatja a csapattagok munkáját, valamint minimálisra csökkentheti a rajzkészletekben található redundanciát.

Az AutoCAD család együttműködéseAz AutoCAD LT® 2013 szoftver ugyanarra a technológiára épül, mint az AutoCAD® 2012 szoftver, és együttműködik az adott szakághoz tartozó AutoCAD-alapú szoftverekkel, beleértve az AutoCAD® Architecture, AutoCAD® Map 3D, AutoCAD® Civil 3D®, AutoCAD® Electrical és AutoCAD® Mechanical szoftvertermékeket. Az AutoCAD LT 2013 szoftverben megtekinthetők a RealDWG™-technológiát alkalmazó Autodesk termékekben létrehozott egyéni objektumok. Az objektumengedélyezők használatával szakági szoftverek objektumadatait is megjelenítheti.

PDF-fájlok alávetítéseAz AutoCAD LT 2D rajzokban a PDF-fájlok alávetítésként való használatával oszthatja meg és használhatja fel ismét a terveket. Ha a PDF-fájl vektoralapú, geometriáján kulcspontok is kijelölhetők, ugyanúgy mint a DWG™ vagy DWF™ fájlreferencia esetében, így a PDF-fájlok átrajzolásakor gyorsabban és pontosabban dolgozhat.

Közzététel és nyomtatásA Közzététel parancs lehetővé teszi többlapos DWF™-, DWFx- vagy PDF-fájl vagy papírrajzkészlet létrehozását. A rajzokat az elrendezések oldalbeállításában megadott nyomtató használatával teheti közzé. A Nyomtatás parancs használatával a rajzokat külön-külön több formátumban is nyomtathatja.

Táblázatok és adatkapcsolatokOlyan táblázatokat hozhat létre, amelyek egyszerűen átméretezhetők és módosíthatók, és amelyek a Microsoft® Excel szoftverből ismerthez hasonlóan képletek használatával képesek számítások elvégzésére. Az adatokat beírhatja kézzel, vagy a táblázathoz csatolhatja egy Excel (XLS, XLSX vagy CSV) fájl adatait.
fejlec