2D rajzok feliratozásaOlyan feliratokkal teheti teljessé 2D rajzait, mint a szövegek, méretek és sraffozások. A szöveg eszközök a Microsoft® Word programéhoz hasonló formázási lehetőségeket biztosítanak, elérheti az azonnali helyesírás-ellenőrzési funkciókat, valamint a hivatkozott objektumok és rajzok tulajdonságait megjelenítő mezőket helyezhet el. A többszörös mutatók lehetővé teszik megjegyzések és tervhivatkozások hozzáadását adott objektumokhoz. Az intelligens méretek megjelenítik a távolságokat, a szögeket és az ívhosszakat. A sraffozásokhoz többféle mintát és kitöltést érhet el, amelyekkel kiemelheti rajza fontosabb területeit. A feliratozásokat automatikusan léptékezheti, így azok mérete mindig megfelel az aktuális rajzléptéknek.

Autodesk SeekAz Autodesk® Seek webes szolgáltatással termékspecifikációkat és tervfájlokat érhet el az interneten. A keresést a weben és az AutoCAD LT 2D rajzolószoftveren belül is elvégezheti, a talált elemeket pedig közvetlenül az AutoCAD LT 2D rajzokba töltheti le. Saját AutoCAD LT tartalmait feltöltheti az Autodesk Seek weboldalra, amelyeket így megoszthat a Seek közösség többi tagjával is.

DesignCenterA DesignCenter™ lehetővé teszi, hogy a számítógépén, a vállalati hálózaton vagy az interneten található rajzokhoz, blokkokhoz, fóliákhoz és egyéb tartalmakhoz hozzáférjen. A talált elemeket egyszerű húzással beszúrhatja az aktuális rajzba.

RajzeszközökEgyszerű és összetett 2D rajzokat egyaránt létrehozhat általános alakokból, például vonalakból, poligonokból, ívekből, körökből és ellipszisekből.Dinamikus blokkokA blokkok egyetlen elemként viselkedő elnevezett objektumcsoportok. A blokkok akkor hasznosak, ha ismétlődő tartalmat, például rajzjeleket vagy szabványos részegységeket hoz létre. Használhatja az AutoCAD LT 2D rajzolószoftverben található blokkokat, vagy saját blokkokat is készíthet. Ha attribútumokat vagy dinamikus tulajdonságokat ad a blokkokhoz, azok igazodni fognak a különböző szövegekhez, formákhoz és méretekhez.

Külső referenciákHa külső referenciákat (DWG™-, DWF™-, DWFx-, DGN-, PDF- vagy képfájlok) csatol az aktuális rajzhoz, anélkül jeleníthet meg információkat több rajzban, hogy ezzel növelné a fájl méretét. Amikor külső referenciával ellátott fájlt frissít, akkor a változások a befogadó rajzban is meg fognak jelenni. A külső referenciák használatával koordinálhatja a csapattagok munkáját, valamint minimálisra csökkentheti a rajzkészletekben található redundanciát.

HiperhivatkozásokHa egy AutoCAD LT rajzon található grafikai objektumhoz hiperhivatkozást csatol, akkor kapcsolatot létesít más, a rajzhoz társított fájllal, például rajzokkal, projektek ütemtervével vagy weboldalakkal.

Fóliák 2D rajzokonA rajz tartalmának fóliákkal való rendszerezése lehetővé teszi a hasonló objektumok képernyőn látható és nyomtatott megjelenésének szabályozását. Ha például a rajzon az összes szöveget egy különálló fóliára helyezi, egyszerűen a fólia színének megváltoztatásával módosíthatja az összes szövegobjektum színét. A szövegfólia kikapcsolásával megtekintheti vagy szerkesztheti a rajz egyéb információit.

Geometria méréseAz Alap lapról könnyedén elérhető eszközökkel megmérheti a kijelölt objektum vagy pontsorozat távolságát, sugarát, szögét, területét/felszínét vagy térfogatát.

Objektumok módosításaA meglévő geometriák többek között a nyújtás, a másolás, a léptékezés és az elforgatás parancsokkal módosíthatók, amelyek megváltoztatják az objektum alakját, méretét vagy helyét. Egyszerűen hozhat létre új objektumokat meglévőkből az olyan parancsokkal, mint a másolás, eltolás és tükrözés. Az Illesztés paranccsal megfeleltetheti egymásnak két objektum helyzetét, léptékezését és elforgatását.

Parametrikus kényszerekAz AutoCAD LT 2D rajzolószoftverrel nem hozhat létre, csak megtekintheti, használhatja és törölheti az AutoCAD® szoftverrel létrehozott parametrikus kényszereket.

PDF-fájlok alávetítéseA PDF-fájlokat rendkívül rugalmasan használhatja, hiszen alávetítésként helyezheti el az AutoCAD LT 2D rajzaiban. Ha a PDF-fájl vektoralapú, geometriáján kulcspontok is kijelölhetők, ugyanúgy mint a DWG™ vagy DWF™ fájlreferencia esetében, így a PDF-fájlok átrajzolásakor gyorsabban és pontosabban dolgozhat.

Tulajdonságok és gyors tulajdonságokA Tulajdonságok és gyors tulajdonságok paletta lehetővé teszi a kijelölt objektumok tulajdonságainak megtekintését, hozzáadását és módosítását. Míg a Tulajdonságok ablak mindig meg lehet nyitva és az objektumok minden tulajdonságát megjeleníti, a Gyors tulajdonságok ablak csak az objektum kijelölésekor nyílik meg, és rövidebb, testre szabhatóbb tulajdonságlistát jelenít meg.

Gyors kijelölésA Gyors kijelöléssel a kiválasztási halmazok az objektumok tulajdonságai vagy típusa alapján hozhatók létre. Kiválaszthatja például egy rajz összes vörös körét, vagy kiválaszthatja az összes objektumot, kivéve a vörös köröket.

Elrendezések és rajzok gyorsnézeteAz elrendezések és rajzok gyorsnézete miniatűröket jelenít meg a megnyitott fájlokról, így egyszerűen megkeresheti a kívánt rajzot és elrendezést.Táblázatok és adatkapcsolatokOlyan táblázatokat hozhat létre, amelyek egyszerűen átméretezhetők és módosíthatók, és amelyek a Microsoft® Excel szoftverből ismerthez hasonlóan képletek használatával képesek számítások elvégzésére. Az adatokat beírhatja kézzel, vagy a táblázathoz csatolhatja egy Excel (XLS, XLSX vagy CSV) fájl adatait.

Nézetek és nézetablakokA nézeteket a kívánt névvel mentheti el, és visszaállíthatja azokat az elrendezésekben vagy a nyomtatáshoz, illetve ha adott részleteket kíván megtekinteni. Bármilyen méretű, formájú és elforgatású nézetablakot használhat, és egyetlen elrendezésben a rajz több területét is megjelenítheti.
fejlec